Macbook, Macbook Air, Macbook Pro

Árajánlat esetén kérjük minden esetben írják meg a készülék sorozatszámát, hogy pontos ajánlatot tudjunk adni.

 


Szoftveres karbantartás

Operációs rendszer újratelepítése, fájlrendszer hibák javítása, alkalmazások beállítása, esetleges kártevőírtás.
 

Hardveres karbantartás

Az Apple a legtöbb notebook hűtését aktív megoldással oldotta meg, tehát egy ventillátor, és egy hővezető borda felel azért, hogy megfelelő hőmérsékleti tartományba tudja tartani a processzort és a grafikus processzort. Azok a felhasználók, akik előszeretettel használják ágyban, vagy szabadtéren készüléküket, fontos, hogy legalább évente 1x elvégeztessék velünk a karbantartást, máskülönben egyre erősebb melegedést fognak érzékelni használat közben, amely végül a készülék akár visszafordíthatatlan károsodásához is vezethet. A művelet 24 órát vesz igénybe.
 


SSD/HDD bővítés/csere

Merevlemezünk kapaciátása véges, ahhoz, hogy több adatunkat tudjuk tárolni szükséges a lemezterület bővítése. Amennyiben sebességnövekedést akarunk elérni akkor érdemes a drágább de sokkal gyorsabb működést biztosító SSD meghajtó beszerzése, mellyel másodpercek alatt betölt rendszerünk, nagyarányban javítva a felhasználói élményt. Bizonyos modelleknél lehetőség van szervizünkben, hogy az optikai meghajtó helyére egy másik merevlemez kerüljön egy beépítőkeret segítségével, így egyszerre 2 merevlemez, vagy SSD és HDD páros is helyet kaphat készülékünkben, annak tudatában, hogy a manapság ritkán használt optikai meghajtót megszüntetjük.
 

 

 

Memória (RAM) bővítés/csere

Az apple operációs rendszerének az OSX-nek kiváló a memóriagazdálkodása, de persze a beszerelt memória mennyiség is véges lehet, nagyobb igénybevételű feladatoknál (zeneszerkesztés, grafikai munkák stb.).Bizoyos modelleknél még van lehetőség a memória bővítésére. Először feltérképezzük mennyi memóriával rendelkezik az Ön készüléke, és utána közösen megbeszéljük a lehetőségeket. A memóriabővítés, amennyiben van készleten a helyszínen megvárható.
 


Trackpad

A készülék trackpadja legtöbbször úgy szintén folyadékkár, vagy fizikai behatás hatására romlik el, cseréjével legtöbbször orvosolható a probléma.

 

 

 

 

 

 

 

 

Akkumulátor csere

Macbook akkumulátorok átlagosan 1000 feltöltésre vannak hitelesítve, aki naponta több órát használja számítógépét kiszámíthatja, hogy akár elég gyorsan el lehet érni ezt a keretszámot, ilyenkor általában kiírja az akkumulátor menüpont, hogy szükséges szervizeltetni az akkumulátor, valamint rohamosan csökken az üzemidő. A javítást próbáljuk gyorsan elvégezni, de minden esetben szükséges a készülék töltési, merülési tesztelése is, így 24 órát kérünk a javításra.
 

Billentyűzet csere

Billentyűzet ritkán romlik el magától, amelyik modellnél előfordul, arra visszahívási programot hirdetett az Apple. A hiba általában folyadékkár miatt következik be, hisz a billentyűzet az első elem amivel találkozik a folyadék. Ilyenkor ne rázzuk a gépet, hanem kapcsoljuk ki amint lehetőségünk van. A billentyűzet csere összetett folyamat, egyes modellekben csak a teljes felsőtokkal együtt cserélhető.
 

LCD kijelző cseréje 

Fizikai behatás hatására károsodhat az LCD megjelenítő, ilyenkor általában a panel becsíkozódik, a kép minőség élvezhetetlenné válik. Csere összetett folyamat a legtöbb esetben egyben cserélhető a kijelző a hozzá tartozó perifériákkal (hátlap, videó szalagkábel, wifi kábel, előlapi kamera).

Folyadékkár javítása

Amennyiben a készüléket folyadék éri, azonnal kapcsolja ki, és amint lehetősége van a lehető leggyorsabban hozza szervizünkbe készülékét. A macbookot szétszereljük az alaplapot ultrahangos tisztítóban vegyszerekkel kezeljük szakszerűen. Kérjük semmiképpen ne próbálja rázni, töltőre rakni, használni a folyadékkáros elektronikai eszközöket.

 

Alaplapi javítás

Moduláris hibák kizárása után az alaplapi perifériák bevizsgálása következik, ez összetett, és több időt igénylő folyamat, mely során speciális mérőműszerekkel figyeljük meg a készülék áramköreit, keresve a meghibásodott alkatrészeket. A hiba detektálása után az ügyfelet értesítjük a várható körülbelüli költségekről, és jóváhagyás után megkezdjük a javítást. Kizárólag sikeres alaplapi javításoknak van költségbe. A javítás 3-14 napot vesz igénybe.