iMac

Árajánlat esetén kérjük minden esetben írják meg a készülék sorozatszámát, hogy pontos ajánlatot tudjunk adni.

 


Szoftveres karbantartás

Operációs rendszer újratelepítése, fájlrendszer hibák javítása, alkalmazások beállítása, esetleges kártevőírtás.
 

Hardveres karbantartás

Az Apple az iMac-ek hűtését aktív megoldással oldotta meg, tehát több ventillátor és hővezető borda felel azért, hogy megfelelő hőmérsékleti tartományba tudja tartani a készülék minden perifériáját.Általában 2-3 évente elegendő a karbantartás, de azok a felhasználók, akik porosabb környezetben használják készüléküket, fontos, hogy legalább évente 1x elvégeztessék velünk a karbantartást, máskülönben egyre erősebb melegedést fognak érzékelni használat közben, amely végül a készülék akár visszafordíthatatlan károsodásához is vezethet. A művelet 24 órát vesz igénybe.
 


SSD/HDD bővítés/csere

Merevlemezünk kapaciátása véges, ahhoz, hogy több adatunkat tudjuk tárolni szükséges a lemezterület bővítése. Amennyiben sebességnövekedést akarunk elérni akkor érdemes a drágább de sokkal gyorsabb működést biztosító SSD meghajtó beszerzése, mellyel másodpercek alatt betölt rendszerünk, nagyarányban javítva a felhasználói élményt. Bizonyos modelleknél lehetőség van szervizünkben, hogy az optikai meghajtó helyére egy másik merevlemez kerüljön egy beépítőkeret segítségével, így egyszerre 2 merevlemez, vagy SSD és HDD páros is helyet kaphat készülékünkben, annak tudatában, hogy a manapság ritkán használt optikai meghajtót megszüntetjük.

 

 

Memória (RAM) bővítés/csere

Az Apple operációs rendszerének az OSX-nek kiváló a memóriagazdálkodása, de persze nagyobb igénybevételű feladatoknál (zeneszerkesztés, grafikai munkák stb.), a beszerelt memória mennyiség is véges lehet. Bizoyos modelleknél még van lehetőség a memória bővítésére. Először feltérképezzük mennyi memóriával rendelkezik a készülék, és utána felvázoljuk a lehetőségeket. A memóriabővítés, amennyiben van készleten, a helyszínen megvárható.
 

 

LCD kijelző csere 

Fizikai behatás hatására károsodhat az LCD megjelenítő, ilyenkor általában a panel becsíkozódik, a kép minőség élvezhetetlenné válik, elmegy a háttérfény.A csere összetett folyamat, az újabb modelleknél ragasztást igényel.

Folyadékkár javítása

Amennyiben a készüléket folyadék éri, azonnal kapcsolja ki, és amint lehetősége van a lehető leggyorsabban hozza szervizünkbe készülékét. A gépet szétszereljük az alaplapot ultrahangos tisztítóban vegyszerekkel kezeljük szakszerűen. Kérjük semmiképpen ne próbálja rázni, áramot adni neki, vagy egyáltalán használni a folyadékkáros elektronikai eszközöket.

 

Alaplapi javítás

Moduláris hibák kizárása után az alaplapi perifériák bevizsgálása következik, ez összetett, és több időt igénylő folyamat, mely során speciális mérőműszerekkel figyeljük meg a készülék áramköreit, keresve a meghibásodott alkatrészeket. A hiba detektálása után az ügyfelet értesítjük a várható körülbelüli költségekről, és jóváhagyás után megkezdjük a javítást. Kizárólag sikeres alaplapi javításoknak van költségbe. A javítás 3-14 napot vesz igénybe.